Uncategorized

Waarom BPM aangifte doen?

BPM staat voor belasting van personenauto’s en motorrijwielen en is eigenlijk een aanschafbelasting. Deze wordt eenmalig geheven voor iedere auto, die een Nederlands kenteken krijgt. Wanneer je een nieuwe auto koopt in Nederland, doet de importeur de BPM aangifte. Pas als de BPM aangifte doen is gedaan en betaald, krijg je een Nederlands kenteken van het RDW. Je mag dan vanaf dat moment de auto op de openbare weg gebruiken en anders helemaal niet. Echter, zijn er bepaalde situaties waarin je zelf BPM aangifte moet doen en deze zijn verschillend. Veel mensen in Nederland kopen namelijk een auto in het buitenland, omdat dit vaak goedkoper is. Wanneer je dit doet, moet je ook zelf de BPM aangifte doen voor het voertuig. Maar wat is BPM aangifte precies en hoe doe je dit? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

black click pen on white paper

Wat is een BPM aangifte?

Zoals eerder genoemd staat BPM voor de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. BPM is namelijk de belasting die je betaalt voor een voertuig. De belastingdienst berekent de BPM voor een personenauto aan de hand van de CO2-uitstoot. Vaak is dit een percentage van de cataloguswaarde van een voertuig. Je betaalt de BPM ook over de extra’s, accessoires en de meerkosten van bijzondere uitvoeringen. Bij een BPM aangifte geef je de auto op bij de belastingdienst en dit is een eenmalige vorm van belasting. Je kunt de BPM aangifte zelf doen, maar ook overlaten aan een specialist op het gebied van BPM aangifte. Je kunt namelijk zelf fouten maken met het doen van een BPM aangifte en dit kan nadelige gevolgen hebben. Laat het daarom doen door een specialist, zodat je zeker weet dat de BPM aangifte geen fouten bevat.

BPM aangifte formulier

Je kunt de BPM aangifte doen via het internet, maar dit kan niet altijd. Je moet in deze gevallen altijd een BPM aangifte formulier gebruiken voor het doen van een BPM aangifte. Als je een ondernemer bent, mag je geen BPM aangifte doen via het internet. Als je het voertuig nog moet laten keuren, mag dit natuurlijk ook niet. Wil je aangifte doen op basis van een taxatierapport? Dan moet je dit ook via een BPM aangifte formulier doen. Je kunt een specialist op het gebied van BPM de aangifte laten doen zowel online als op papier. Als de BPM aangifte is gedaan en betaalt, kun je een Nederlands kenteken krijgen en gebruiken op de openbare wegen.

Hi, I’m admin